Blogi

KUN SYNNYTYS PELOTTAA

18.01.2022 

Pian alkava kevät on kiihtyvän uuden syntymän aikaa. Joskus synnytys voi pelottaa ja huolestuttaa jo kauan ennen h-hetkeä. Pelkohan torpedoi aika tehokkaasti oksitosiini hormonin joka on yksi synnytyksen käynnistävä tekiä. Kannattaa kertoa pelostasi neuvolassa josta Sinut ohjataan lähetteellä Sype polillle.

Kannattaa varata aika myös äitiysfysioterapeutille tai osteopaatille, etenkin jos olet ensi synnyttäjä tai jos edellisessä synnytyksessä ilmeni ongelmia. Nämä ammattilaiset löydät ainakin hoitolastamme Elonaskeleesta Helsingissä. www.elonaskel.fi

 Lisäksi voit etsiä raskausajan jooga ryhmiä joissa saat juuri sinulle sopivaa täsmällistä ohjausta. Raskausajan jooga verkkokurssit : liikuntastudio.fi fiilisfitness.fi sekä yogobe.com Löytyy myös odottajan jumpat netissä mm.  olo.fi      Etsivä löytää.

 Mielessä voi pyöriä kaikenlaisia ajatuksia kuten toimiiko kehoni luonnollisesti ja voinko itse valmistautua jotenkin jo etukäteen helpottaakseni syntymää. Kyllä voit. 

 Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta voi auttaa synnytyspelkoon ja jännittyneisyyteen. Vyöhyketerapeuttisella hoidolla voidaan rentouttaa lantionpohjan lihaksistoa joka on tärkeää synnytyksen edistymiselle samoin kuin tasapainoinen hormonitoiminta jota myös aktivoidaan hoidolla. Hoito aloitetaan rentouttavalla niskan, kallonpohjan ja pään hieronnalla. Myös kädet saavat rentouttavan sivelyn ja kämmenet sormineen hierotaan huolellisesti öljyä apuna käyttäen. Lempeällä hieronnalla helpotetaan myös lonkkien, alaselän ja pakaralihaksien kireyksiä. Koko selkä käydään läpi ja äiti voikin kertoa missä erityisesti on kireyksiä. Hoidon aikana äiti on kylkiasennossa, vuorotellen molemmin puolin. Asento tuetaan mahdollisimman mukavaksi tyynyjen avulla. Reidet ja pohkeet saavat myös lempeän rentoutuksen. Jalkaterästä hoidetaan vyöhyketerapeuttisesti tärkeät alueet, apuna käytetään puikkoa ja joskus hierontasarvia tms. mutta pääosin hoito tehdään sormin ja kämmenellä hankaamalla, painellen tai hieroen niin että hoito on mukava ja todella rentouttava. Hoidolla voidaan saada helpotusta liitoskipuihin, turvotuksiin ja aineenvaihduntaan.

 Hoidossa huomioidaan aina yksilöllisesti raskausviikot ja näin hoito onkin täysin turvallista koko raskauden ajan. Synnytystä käynnistävää hoitoa tehdään vasta kun Rv39 on täynnä ellei käynnistystä ole jo sovittu ja olet saanut luvan lääkäriltäsi. 

Käynnistävässä  hoidossa stimuloidaan kohdunkaulan ja kohdunsuun alueita vyöhyketerapian avulla. Lisäksi muokataan kohtulihaksen heijasteita sekä tietenkin edelleen lantionpohjan lihaksisto. Lantion alueelle saadaan lisää tilaa hieronnalla sekä rebozo liinan avulla tehtävällä keinutuksella sekä kevyellä sheikkauksella. Yleensä sheikkaus tuntuu rentouttavalta ja mukavalta. Näin vauvalle saadaan tehtyä lisää tilaa lantiossa ja äidin iskiaskivutkin voivat lievittyä kun vauvan asento hiukan paranee.

Olet lämpimästi tervetullut tähän rauhoittavaan ja rentouttavaan raskausajan hoitoon. 

Ajanvaraukseen pääset ohjatusti etusivulta 

Me niin Häntä odotimme ja ehkä jo rakastimme. Ajatukset olivat jo sinkoilleet pitkälle tulevaisuuteen. Olisimme vaalineet odotettua vauvaa enemmän kuin mitään maailmassa.